klik op de ster(ren) hieronder om een waardering toe te voegen


Nederlandsinkomen.nl
Waardering: 2.9474005804776 sterren
Schaal: 1 tot 5
Aantal beoordelingen: 39278
 • Reiskostenvergoeding

  Bij de meeste bedrijven krijgt de werknemer een reiskostenvergoeding. De reiskostenvergoeding is per kilometer altijd hetzelfde. De vergoeding kan in Nederland wel verschillen per bedrijf. Het ene bedrijf kan dus per kilometer meer geld uitgeven dan de ander. Het meest verstandig is het dus om met je fiets naar je werk te gaan. Dit scheelt benzine kosten en het is nog een gezond ook. Je houdt er per maand dus iets meer aan over dan een collega die elke dag met de auto komt.

  Kilometervergoeding

  Er kan een vast aantal kilometers worden vastgesteld, maar het kan ook zijn dat je elke dag je gereden kilometers moet noteren. Werk je dag in dag uit op dezelfde plek, dan is het voor de hand liggend dat er en vast aantal kilometers wordt vergoed. De weg van huis naar werk wordt dan berekend en je kunt hierdoor dus niet meer opgeven dan het in werkelijkheid is. Moet je voor je werk altijd op een andere locatie werken, dan hanteert het bedrijf vaak de regel dat de gereden kilometers doorgegeven moeten worden. Je krijgt dus geen vast aantal kilometers uitgekeerd, aangezien je de ene dag misschien wel meer kilometers maakt dan de andere dag.

  Een werkgever mag € 0,19 per gereisde kilometer woon-werk onbelast verstrekken. Het gaat hierbij om de kilometers die gereden worden volgens de meest gebruikelijk route van de woonplaats naar de werklocatie.

  Leaseauto / auto van de zaak?

  Tegenwoordig rijden er veel mensen met een auto van de zaak, ook wel leaseauto genoemd. De gereden kilometers worden hierbij vaak niet vergoed, maar de kosten van de benzine wel. Het voordeel hiervan is dat je de benzine niet zelf hoeft te betalen en je hoeft zelf geen auto aan te schaffen. Wel is het hierbij aan te raden eerst met je baas te overleggen hoe het zit met het rijden voor privégebruik. De gebruiker van een leaseauto krijgt meestal een tankpas waar een bepaald bedrag opstaat waarmee er voor die week getankt kan worden.

  Openbaar vervoer

  Uiteraard is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar je werk te gaan. Dit is milieuvriendelijker en hiermee voorkom je de ergernissen van files. De abonnementskosten worden vaak vergoed door het bedrijf waarvoor je werkt. Of je dan ook nog een reiskostenvergoeding per kilometer krijgt is nog maar de vraag. Dit verschilt per bedrijf.