klik op de ster(ren) hieronder om een waardering toe te voegen


Nederlandsinkomen.nl
Waardering: 2.9474005804776 sterren
Schaal: 1 tot 5
Aantal beoordelingen: 39278
 • Salaris per beroep

  In Nederland werken heel erg veel mensen. Natuurlijk hebben deze mensen niet allemaal dezelfde baan. Sommige beroepen kun je pas uitoefenen nadat je er een studie voor hebt gevolgd.

  Neem bijvoorbeeld een advocaat, als je advocaat wilt worden ben je verplicht een rechten studie te volgen. Hiervoor zul je naar school moeten gaan om deze studie af te ronden. Uiteraard kiezen de meeste mensen natuurlijk voor de best betaalde beroepen.

  Maar je moet er wel bij stil staan dat ook de vuilnis opgehaald moet worden, hiervoor zijn dus ook vuilnismannen nodig. Alleen deze vuilnismannen hebben vaak geen studie gevolgd waardoor zij ook minder betaald krijgen.

  In feiten is het salaris per beroep dus afhankelijk van de vaardigheden die nodig zijn om een bepaald beroep uit te oefenen. Als je namelijk veel moet studeren voor een bepaald beroep dan wordt dit vaak ook beloond door middel van een hoger loon dan een ander beroep.

  Belasting box 1

  Bij box 1 wordt er gekeken naar hoeveel inkomsten je hebt per jaar. Dit is om ervoor te zorgen dat de rijkere burgers meer belasting betalen. Zij hebben immers een stuk meer kapitaal dan de armere mensen.


  Box 1: werk en woning


  In verschillende groepen worden er bepaalde procenten van de inkomsten afgehaald.
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/inkomstenbelasting/belastbaar-inkomen/box-1-werk-en-woning